3 kérdés, 3 válasz a nappali bútor trendekről mindenkinek!

Ahogy a divat, úgy a bútoripari trendek is változnak, nem kivétel ez alól a nappalibútor trendek világa sem. Lássuk, mostanában mit érdemes szem előtt tartani, ha divatosabbá, egyedibbé tennénk.

Ez a helyiség a lakás szíve, különösen, ha egybeépült a konyhával és az étkezővel. Itt találkozik a család egy-egy élményekkel és kihívásokkal teli nap végén, itt éljük át együtt a legizgalmasabb filmeket és a legszívhezszólóbb bejelentéseket, és itt beszéljük át, amit bizony át kell. Más családokban inkább a csendes elmélyülés színtere, vagy az a hely, ahol időnként leteríthetjük a jógamatracot. Egy ilyen fontos helyiség bebútorozását nem vehetjük félvállról – lássuk, mit érdemes odafigyelni, ha nyitottak vagyunk a bútortrendek iránt.

Fókuszban a természetesség és az élhetőség

1. Mire ügyeljünk a berendezésnél?

Ahány otthon, annyi nappali. Bár sok családban a közösségi élet színtere, másoknál kisebb, csendesebb helyiség – Sharon Sherman dizájner például úgy látja, a nappalik egyre több helyen működnek egyfajta csendes zónaként, a kikapcsolódás, feltöltődés színtereként. Érdemes tehát az igényeket felmérve dönteni arról, milyen legyen az adott tér berendezése. Csendes pihenőszobára vágyva érdemes elgondolkodni egyedi, méretre készült könyvespolcok vagy olvasósarok kialakításán. Ahol pedig nagyobb társasági élet zajlik, a kanapén férjenek el minél többen (egy-két ember akár ott is alhasson, ha úgy alakul az este), értékesebb festményeinket, műtárgyainkat pedig mutassuk meg büszkén a vendégeknek – akár vitrinekben elhelyezve, akár nyitott polcokon, amelyek szintén trendinek számítanak.

A luxus egy ideig még biztosan trendi irányzat marad. És itt nemcsak a díszes részletekkel, gazdagabb színekkel és arannyal megjelenő pompára gondolunk, hanem a minőségi anyaghasználatra és egy-egy megfelelően elhelyezett dizájnbútorra is.

2. Milyen anyagok felé tolódtak el a nappali bútortrendek?

Az élhetőség, a fenntarthatóság és a természetesség a szín- és anyagválasztásban is visszaköszön. A fa- és kőburkolatok, a minőségi anyagokból (többnyire fából) készült bútorok és a természetességet, természetközeliséget sugárzó kiegészítők (tengerifű kosarak, növénymintás képek, stb.) sokak szívébe lopták be magukat.

3. Milyen színeket érdemes választani?

A bútoroknál a szinte bármivel remekül kombinálható, semleges bézs és barna árnyalatokkal nem lehet melléfogni. Egy egyedi, méretre gyártott, kiváló minőségű alapanyagokból készült nappalibútor ráadásul nem is egyszezonos, hanem örök darabnak számít majd.
Ami sosem megy ki a divatból, az pedig nem más, mint az egyéni elképzelések alapján készült, „személyre szabott” bútor. Cégünket azért hoztuk létre, hogy ebben segítsünk Megrendelőinknek: álmodja meg, ossza meg velünk vágyait, mi pedig végig Ön mellett leszünk a megvalósítás során.