A jó minőségű székek hatása a testre

Huppanjunk bele egy jó irodai székbe, igen ám, de milyenbe? Lássuk, mire érdemes figyelni a választásnál!

Azt már sokszor hallhattuk, tapasztalhattuk, hogy a munkakörnyezet meghatározza a hangulatot és a munkamorált. Ugyanakkor az is fontos, hogy milyen hatással lehet az irodánk az egészségünkre – például milyenek a székek, amelyekben sokszor félnapokat, vagy még többet ülünk (jobb esetben szünetekkel). Lássuk, mire érdemes odafigyelni a székek kiválasztásakor, hogy az ülőmunka negatív hatásait minimalizálhassuk, illetve elkerülhessük, és sokáig minden szempontból épen és egészségesen mélyülhessünk el hivatásunkban.

Milyen negatív hatásai lehetnek az ülőmunkának?

Rengeteget ülünk, ez sajnos tény. Egy felmérés szerint az átlag amerikaiak a nyolc-kilencórás munkanapjuk több mint 75 százalékát töltik el így, ami számos egészségügyi kockázattal jár, és komoly testi-lelki problémákhoz vezethet. Többek közt növelheti a magas vérnyomás, a szívbetegségek, a stroke és számos mozgásszervi betegség kockázatát. Az ülőmunka hatására fájhat a nyakunk, a hátunk, a fejünk, az ízületeink. De a sok ülés a mentális egészségünkre is rossz hatással lehet. A „kockázattok és mellékhatások” viszont szerencsére csökkenthetők, például, ha alaposan átgondoljuk, min ülünk munkaidőben.

Mire figyeljünk az irodai székek kiválasztásánál?

Napi 8-10, sőt, egyes napokon akár 12-14 órát is ülhetünk az irodában – nagy kérdés tehát, hogy milyenek legyenek azok az ülőbútorok, amelyeken dolgozunk.

Hogy milyen a jó irodai szék, néhány jelzővel leírva: ergonomikus, kényelmes, jó teherbírású, állítható magasságú, mozgatható háttámlájú.

Ezen kívül fontos, hogy legyen – puha, az asztal magasságához is passzoló – karfája. Azzal nemcsak az asztalhoz tudjuk egyszerűbben közelebb húzni, hanem például míg átolvasunk valamit, megtámaszthatjuk rajta a karunkat, ami segíthet csökkenteni a vállakra nehezedő nyomást. A görgők a könnyebb mozgathatósághoz járulnak hozzá, a fejtámasz pedig a gerinc nyaki részének és az izmoknak a tehermentesítését segítheti.

Irodai székek, német precizitással

Mi, az Alianténál pontosan tudjuk, mennyire fontosak a jó irodai székek testi-lelki egészségünk, illetve a hatékony és lelkes munkavégzés támogatása érdekében. Ezért kiemelt figyelmet fordítunk rá, hogy honnan szerezzük be Megrendelőink irodáiba ezeket az ülőalkalmatosságokat.

Partnerünk egy német cég, akik több mint 35 éves tapasztalattal rendelkeznek: egyedi fejlesztésű ülőbútorokat, ergonomikus, kényelmes irodaszékeket gyártanak, amelyek segítik a munkavállalók egészségét és produktivitását. És mivel elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett is, az általunk forgalmazott termékek alapanyaga nemcsak kiváló minőségű, hanem környezetbarát is, gyártási folyamataik során pedig igyekeznek minél kevesebb energiát felhasználni.

A magas minőség mellett az egyediségre is nagy hangsúlyt fektetünk, és azt valljuk, hogy ahogyan nincs két egyforma ember, úgy nem létezik olyan irodai szék sem, amely mindenkinek megfelelne – érdemes ebben is a munkatársak igényeire, vagyis szó szerint személyre szabott megoldásokban gondolkodni. Ebben mi is örömmel segítünk! Úgy is mondhatjuk: az Ön és csapata számára is van néhány egyedi megoldásunk, hogy a tökéletes irodai ülőbútorok megtalálása a cél. Sőt, akár az egész iroda berendezését is ránk bízhatja: kiválóan képzett szakembereink várják megkeresését.