Kattints Kattints

Aliante-Design

Fókuszban az iroda

Sokan vagyunk úgy vele, hogy a munkánknak köszönhetően sokkal több időt töltünk az íróasztalunk mögött ülve, mint akár otthon, a kanapén. Ezért úgy kell kialakítanunk a munkakörnyezetünket, hogy az minél kényelmesebb, és az adott feladatkörnek a legmegfelelőbb legyen.
Amikor irodatervezési feladatot kapunk, akkor első lépésként meghallgatjuk a vezetői igényeket, a koncepcionális elképzelést. Utána leülünk azokkal a kollégákkal beszélgetni, akik a munkaállomásokat használni fogják és felmérjük az ő igényeiket. A hallott információk alapján kidolgozzuk a design stratégiánkat, mert mi, az Aliante Group tervezői hiszünk abban, hogy kiváló munkát csak kiváló munkakörnyezetben lehet végezni.

Irodabútor tervezésekor a specifikus igények mellett a legfontosabb szempont az ergonómia. Ha hosszú időt töltünk ülve az asztal mögött, akkor a szék milyensége kulcsfontosságú.

Olasz partnerünk, a Frezza számos különböző konfigurációjú széket kínál, hogy mindenki számára megtaláljuk a megfelelőt: Legyen az dolgozói, vezetői, vagy akár tárgyalószék.

Az elmúlt néhány évben az irodák megjelenése és a korábbi kötöttségek jelentősen felszabadultak, főleg a világjárvány okozta tömeges home office munkavégzésnek köszönhetően. Ebben az időszakban ki-ki a lehetőségeihez mérten dolgozott és használt rendelkezésre álló felületeket. Így kiderült, hogy a nem mindenki számára a normál asztal mellett ülve lehet a leghatékonyabban dolgozni. Van, akinek inkább egy reggelizőpultnál ülve, vagy állva kényelmesebb dolgozni, és akad aki inkább a kanapén, az ölében tartott laptoppal a leghatékonyabb. Tervezőként és cégvezetőként is érdemes ezeket a megfigyeléseket hasznosítani és kilépni a korábbi komfortzónából.
A munkaállomások ilyen jellegű sokszínűsége új térszervezést és design koncepciókat hívott elő. A hatékony térkihasználás miatt célszerű nyitott terekben gondolkodni, ugyanakkor szükség van olyan helyekre, ahol elintézhetünk egy telefonhívást a mások zavarása nélkül, vagy tárgyalhatunk akár egy nagyobb csapattal is.

Használhatunk olyan eszközöket is, amik az akusztikai tulajdonságaiknak köszönhetően biztosítanak diszkréciót a bútor, vagy térelválasztó használóinak. Ilyen különleges elemeket tervezhetünk a Skema márkának köszönhetően.Ami pedig az asztalokat illeti, ezen a területen csak a fantázia szabhat határt a lehetőségeinknek. A számos általunk kínált olasz design darabokon felül, bármilyen egyedi elképzelést meg tudunk valósítani. Saját gyártói hátterünknek köszönhetően megvalósítunk bármilyen elképzelést legyen az tömörfa, furnérozott, festett, vagy laminált felületű bútor. De, ha kerámia felületre vágyunk, vagy betonra, üvegre, az sem akadály számunkra.


Következő cikkünkben részletesen foglalkozunk majd az asztalok széles kínálatával.

 

Aliante Design

Ajánlatkérés