Kattints Kattints

Aliante-Design

A több, néha több, avagy ahogy egy zsiráf berobbant az életünkbe

Mindig nagyon várjuk, hogy megnézhessük a legújabb design csodákat a milánói bútorkiállításon. Idén még izgalmasabbnak ígérkezett a program, hiszen egy kisebb szakmai csoporttal volt szerencsém eltölteni néhány napot ebben a méltán híres városban. 
Az olasz formatervezés évezredes múltra tekint vissza, ezért izgatottan vártuk, hogy idén milyen újdonságokkal, élményekkel térhetünk majd haza, amiből aztán inspirálódhatunk egész évben. A számtalan különleges lámpa, kiegészítő és bútor rengetegében rátaláltam egy márkára, ami nem csak nekem, de tervezőtársaimnak is kedvence lett a különleges, megosztó és semmiképpen sem hétköznapi darabjaival. 

Már akkor tudtam, hogy modern, minimalista megjelenésű bútoraink mellett ezek a bohém, kihívó darabok nagyszerű kontrasztot fognak adni a bemutatóterem indusztriális öntöttbeton padlóján. 

Sokáig válogattam, fontolgattam, hogy melyik kedvenc kerüljön elsőként a polcokra a sok-sok kedvenc közül, mígnem úgy alakult, hogy kaptunk egy hihetetlen felkérést, miszerint mi rendezhetjük be a Forbes Magyarország egyik számottevő eseményének színpadát. Még egy kellemes beszélgetésre invitáló enteriőrt is berendezhetünk magunknak. Ennek az eseménynek a budapesti Corinthia Hotel adott otthont, ami fenséges környezet egy nagyszabású rendezvény számára, ugyanakkor óriási kihívás, hogy olyan színpadképet alakítsunk ki benne, ami megfelel a magas elvásároknak, ugyanakkor nem akar versenybe szállni a hotel eleganciájával. 

Ezért választottuk designstratégiánk központi elemének a Qeeboo megosztó, meghökkentő, de semmiképp nem hétköznapi darabjait. 

A színpadra választott kaktusz formájú székeket Marcantonio Malerba tervezte, amelyek formája azonnal elnyerte a szervezők tetszését is. 

Az esemény előtti bejáráskor, az épület spanyol márványpadlóján sétálva támadt az a gondolatom, hogy a szálloda különleges és fenséges hangulatát, arany és kristály díszítéseit csak egy zsiráffal lehet megkoronázni, ami kecsesen fogadja a belépő látogatókat egy impozáns csillárral a szájában. 
Így történt, hogy Forbes Magyarország kétnapos rendezvényén, - a szintén Marcantonio által tervezett-, zsiráfos lámpával berobbantunk a köztudatba és a kaktuszos székeink tanúi lehettek nagyszerű beszélgetéseinknek. 

Rubinek-Litvai Edina gondolatai egy nem mindennapi márkáról és egy nem mindennapi lehetőségről. 

Aliante Design

Ajánlatkérés